Na de reconstructie van de Rijksweg blijkt de aansluiting op de rotonde bij de Vergertlaan voor fietsers toch minder veilig dan voorheen. De Rijksweg is hier middels een vluchtheuvel op het zebrapad gesplitst in 2 weghelften. Beide weghelften zijn erg smal en hier passen auto en fietser niet naast elkaar. Daarnaast is de bocht die je als fietser moet nemen om het fietspad op te rijden erg scherp. Er waren vaak gevaarlijke situaties.

Enige tijd terug is één van de bochten voor fietsers minder scherp na een summiere aanpassing. Wanneer je nu op de fiets vanuit Zevenaar de Rijksweg op wilt gaan, kun je via wat straatsteentjes iets gemakkelijker de bocht nemen. Neemt niet weg dat het nog steeds oppassen is voor auto’s die ook de Rijksweg op gaan, die blijven de bocht afsnijden.

Helaas is deze aanpassing maar aan één zijde gedaan. Aan de andere kant van de weg blijft het onveilig voor fietsers. Komende vanuit het centrum is een fietser nog steeds overgeleverd aan de oplettendheid van de automobilist die richting rotonde rijdt. Min of meer wordt een fietser gedwongen om de stoep te pakken om de auto te ontwijken, maar of dit nu de bedoeling is?

Vergelijkbare berichten